Thursday, May 1, 2008

Keep Off The Grass



De jongens willen het al zo lang. En de neefjes en nichtjes ook heel graag. En na lang wachten en aandringen komt het er dan eindelijk van. We gaan naar de Arena voor een rondleiding.




We doen een speciale 'kindertour', maar die is voor ouders net zo leuk. Gids Frank heeft een grappig verhaal. Rent letterlijk met de kinderen de hele Arena door. En is daarmee meteen de held van de dag.

Er zijn een aantal plekken uitgesloten van de tour. Belangrijkste regel:

Niet op het gras!!!!

Dat is schijnbaar heilig ;-) Maar een foto *voor* het gras is wel OK.


Verder komt een doodgewone burger niet in een sky box en is de kleedkamer van de spelers even heilig als het gras. Dus ook verboden terrein.

Het komt allemaal wel aan bod in een speciale AJAX film, dus toch een kleine indruk gekregen.



In het museum zien we alle bekers, verschillende tenues, alle Ajax helden in Oranje, gouden en afgetrapte voetbalschoenen en hoogtepunten [de gouden goaltjes] uit wedstrijden. De kinderen zijn er bijna niet weg te krijgen.



Tijdens de tour mogen we wel allemaal in de spelersstoelen langs het veld zitten [uit zo'n riante zetel wil je als reserve speler helemaal niet opstaan denken we in koor hardop].




En in de pers ruimte mag de kinderschare zich zelfs even een Adri Koster of Edgar Davids wanen en achter de microfoons kruipen. Zie dat stralen dan ;-)

Ze hebben een super middag. En ik geniet met ze mee. Misschien wat minder van het hele Ajax verhaal ;-) Maar des te meer van de glimmende oogjes en enthousiaste vragen die ik ze hoor stellen.



Als bonus na de tour mogen de kinderen een potje voetballen op het iets minder heilige kunstgras oefenveld. En dat is natuurlijk wel *heel* erg stoer =)



1 comment:

Anonymous said...

Nou zeg, en dat voor een afstammeling van een Rotterdamse familie (lees Feijenoord)!!!!!.
Als er een nieuwe Kuip is dan ook die bezoeken. Mamma.