Sunday, September 16, 2007

Kip met kersen



Vanavond wordt er weer iets lekkers uit de oven gegeten. Het recept lang geleden gekregen van lieve vriendin S en een absolute favoriet van zowel R als T.

Ingredienten:

400 gram kipfilet
1 pot kersen zonder pit (350 gram)
1 bekertje zure room of crème fraiche
zakje kerrie saus
3 bolletjes gember (vervang ik zelf vaak door een klein blikje ananas)
1 theelepel sambal
3 theelepels kappertjes
1 teen knoflook
1 blik croissant deeg (groot)
150 gram geraspte kaas
peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een lage ovenschaal in en bekleed deze met het croissantdeeg. Snij de kipfilets [en de bolletjes gember] in blokjes en bak ze goudbruin.

Laat de kersen en ananas uitlekken. Doe de aangebraden blokjes kip in een kom en voeg alle ingrediënten toe (behalve de kaas) en meng het geheel door elkaar.

Doe het mengsel in de schaal. Leg het laatste stuk croissant deeg eroverheen [als er nog over is, afhankelijk van formaat ovenschaal] en strooi hier de kaas overheen.

20 Minuten in de oven en smullen maar =)

Afhankelijk van de eters kan het nog worden aangevuld met een salade of groente (broccoli met mais, hè René :p).






Tonight another yummy dish from the oven. A recipe I got from dear friend S a long time ago. And an absolute favorite of both R and T.

Ingredients:
4 boneless chicken breasts,
1 can pitted cherries
1 small cup of sour cream
some curry [the special curry sauce envelopes we have here I’ve never seen in the US, but if you want some, let me know, they’re easy to mail ;-)]
1 teaspoon sambal [spicy Indonesian condiment]
3 teaspoons capers
some bake ginger [I often replace with a small can of pineapple]
1 garlic clove
1 package refrigerated crescent rolls [8 ounces]
1 cup [or more] of shredded cheese [whatever you like]
salt en pepper.

Preheat oven to 400 degrees F. Use some Pam spray on an oven dish. Place crescent dough on the bottom of the dish.

Cut up chicken [and ginger] and bake the chicken until golden brown. Drain cherries [and pineapple].

Put the chicken in a bowl and add all other ingredients [except the cheese] and mix well. Put the mixture in the oven dish. Cover it with the last crescent dough [if you are having any left] and spread grated cheese on top.

Put it in the oven for 20 minutes and dinner’s ready =)

You could add a salad or some fresh veggies to complete [broccoli and corn, right René :p]

3 comments:

Tjeerd en Kiki said...

ohhhhh yammie, dit wil ik een keer gaan proberen.
Hoop dat het met T weer helemaal goed gaat vandaag?

wbg said...

Jummie!!! Recpet lig al uitgeprint te wachten. Ga ik zeer een keer maken! Bedankt hoor!
Enne hoe is het inmiddels met T?

Francine said...

oooooh! Dat ga ik maken!