Het is een boompje van niks. Een iel stammetje. Met hier en daar een paar uitgeschoten takken. Maar ieder najaar verbaast het ding ons weer. Nadat het eerste dozijn appels door kindervoetjes op de grond tot moes is gestampt, is de tijd (en de appel) rijp voor de oogst.
Balancerend op een laddertje hebben we de buit binnen gehaald. Dit jaar weer meer dan het vorige. En wat zijn ze lekker dit keer. Vorig jaar vond ik ze nog wat te zuur om zo te eten en is het merendeel in de appeltaart en appelmoes verdwenen. Maar nu. Oh la la. Wat een heerlijk zoete appeltjes. Natuurlijk nog steeds geschikt voor de taart, maar ze gaan ook lekker mee naar school om met een bekertje limonade heerlijk opgepeuzeld te worden.
De oogst is bijna 10 kilo. Dat wordt dus heel wat appeltjes eten de komende tijd. Nog suggesties voor de appelverwerking. Mail me maar =)
It’s just an itty bitty tree. Scrawny trunk. And a few sprouted branches here and there. But then every fall this tiny thing surprises us again. After the first pounds of apples are mashed into applesauce on the ground by small feet, the time is right for harvesting.
Risking our lives on a ladder we collected most of the apples. There are even more than last year. And that taste. Yummy! Last year I thought they were a bit tart, so most of them ended in apple pie and applesauce. But now. Good heavens. These are so sweet and delicious. Ofcourse still suitable for pie, but also great for a snack at school, to go along with some lemonade.
We harvested almost 22 pounds. So this family is definitely keeping the doctor away ;-). Anyone with some tasty suggestions for this load of apples. Feel free to send me a recipe =)
3 comments:
Wat dacht je van appelflappen?
Varkensvlees met appel cider saus.
Rode kool met appeltjes,
Breng maar hier hoor, wij helpen wel met opeten!
Eveline.
MMmm, kabeljauwfilet met appeltjes uit de oven!
Ik ga voor een heleboel appeltaart!! :-)
Fijn dat je weer 'online' bent!
Post a Comment